Likovna kolonija

Udruženje “Stari Grad” skoro svake godine, kao dio manifestacije “Ljeto u Tešnju” upriliči okupljanje umjetnika, a sa univerzalnom porukom pozitivne energije i umjetničkog izražavanja kao jednog plemenitog dijela samoga čovjeka. Svake godine sve je teže organizirati ovakvo jedno druženje, u većini slučajeva takav plan izaziva sveopće oduševljenje ali rijetko kada uživa realnu podršku. Takva realnost nimalo ne pokolebava naše Udruženje, koje uvijek iznađe način da naš grad ima svoj kulturni kontinuitet ma koliko on izgleda za neke mali. Mali grad, malo udruženje, organizuje likovnu koloniju okupljajući ljude velikog dara, čiji mali dio uvjek ostavljaju za sobom u našem gradu. Ti mali dijelovi iz godine u godinu prerastaju u veliku stvar, tradiciju međunarodnog prijateljstva koji imaju vječni trag u umjetničkim slikama.

Doček Nove godine na otvorenom

Svake godine, udruženje “Stari grad” Tešanj je organizator dočeka Nove godine na otvorenom. Manifestacija se održava na čaršiji, pred ulazom u tešanjsku gradinu, a tom prigodom obično svira neki lokalni bend, sa bogatim pop i rock repertoarom. Doček obično počinje oko 20 sati, a prelijepu atmosferu okupljenih građana na trgu uveličava vatromet u 00:00, i neka posebno upriličena izvedba, uz fotografisanje i međusobno čestitanje. Završetak manifestacija je obično iza dva ujutro.

Balkan Streets Festival

Udruženje “Stari grad” iz Tešnja organizira “Balkan streets festival” na kojem nastupaju više bendova iz Evrope i zemalja okruženja. Riječ je o međunarodnom projektu poteklom iz Holandije, a cilj mu je širiti poruke mira među mladima, ali i svim ljudima na prostoru Balkana.

“Balkan Street festival” je tradicionalni festival koji se održava na tešanjskoj gradini s ciljem promovisanja mladih, neafirmisanih bendova.

Organiziranje izleta, planinarenja, takmičenja

Naše udruženje također organizuje razne izlete u prirodu, rekreativne šetnje šumskim stazama, a također često timski učestvujemo na raznim takmičenjima, kao što su fišijade, grahijade, čimburijade itd. Ukoliko imate potrebu da preko nas organizujete ove razne aktivnosti, molimo kontaktirajte nas…

Razna putovanja

U našem sopstvenom aranžmanu, ili u saradnji sa organizatorom “Putuj X”, organizujemo razna putovanja na turističke destinacije, obilazak kulturnih spomenika, motorijade, koncerte, te ostala dašavanja. Sa nama putujte na razna mjesta, kako u naše lijepe bh gradove, tako i širom Evrope. 

Kontaktirajte naš za više informacija.

Organizovanje prijevoza na razne koncerte

Naše udruženje često je inicijator organizovanih prijevoza na razne koncerte.

Imate želju i volju ići na koncerte, ali nemate ulaznice, ne znate kako ih nabaviti i nemate prijevoz do grada u kojem se sve događa? Mi znamo kako!
Otputujte s nama na nezaboravne koncerte poznatih i manje poznatih bendova, kontaktirajte nas, a mi ćemo vas uputiti oko detalja.