AKTIVNOSTI UDRUŽENJA

Likovna kolonija

Udruženje “Stari Grad” skoro svake godine, kao dio manifestacije “Ljeto u Tešnju” upriliči okupljanje umjetnika, a sa univerzalnom porukom pozitivne energije i umjetničkog izražavanja kao jednog plemenitog dijela samoga čovjeka. Mali grad, malo udruženje, organizuje likovnu koloniju okupljajući ljude velikog dara, čiji mali dio uvjek ostavljaju za sobom u našem gradu. Ti mali dijelovi iz godine u godinu prerastaju u veliku stvar, tradiciju međunarodnog prijateljstva koji imaju vječni trag u umjetničkim slikama.

Doček Nove godine na otvorenom

Svake godine, udruženje “Stari grad” Tešanj je organizator dočeka Nove godine na otvorenom. Manifestacija se održava na čaršiji, pred ulazom u tešanjsku gradinu, a tom prigodom obično svira neki lokalni bend, sa bogatim pop i rock repertoarom. Doček obično počinje oko 20 sati, a prelijepu atmosferu okupljenih građana na trgu uveličava vatromet u 00:00, i neka posebno upriličena izvedba, uz fotografisanje i međusobno čestitanje. Završetak manifestacija je obično iza dva ujutro.

Balkan Streets Festival

Udruženje “Stari grad” iz Tešnja organizira “Balkan streets festival” na kojem nastupaju više bendova iz Evrope i zemalja okruženja. Riječ je o međunarodnom projektu poteklom iz Holandije, a cilj mu je širiti poruke mira među mladima, ali i svim ljudima na prostoru Balkana.

“Balkan Street festival” je tradicionalni festival koji se održava na tešanjskoj gradini s ciljem promovisanja mladih, neafirmisanih bendova.

Izleti, planinarenja, takmičenja

Naše udruženje također organizuje razne izlete u prirodu, rekreativne šetnje šumskim stazama, a također često timski učestvujemo na raznim takmičenjima, kao što su fišijade, grahijade, čimburijade itd. Ukoliko imate potrebu da preko nas organizujete ove razne aktivnosti, molimo kontaktirajte nas…

Razna putovanja

U našem sopstvenom aranžmanu, ili u saradnji sa organizatorom “Putuj X”, organizujemo razna putovanja na turističke destinacije, obilazak kulturnih spomenika, motorijade, koncerte, te ostala dašavanja. Sa nama putujte na razna mjesta, kako u naše lijepe bh gradove, tako i širom Evrope. 

Kontaktirajte naš za više informacija.

Organizovanje prijevoza na koncerte

Naše udruženje često je inicijator organizovanih prijevoza na razne koncerte. Imate želju i volju ići na koncerte, ali nemate ulaznice, ne znate kako ih nabaviti i nemate prijevoz do grada u kojem se sve događa? Mi znamo kako! Otputujte s nama na nezaboravne koncerte poznatih i manje poznatih bendova, kontaktirajte nas, a mi ćemo vas uputiti oko detalja.