You are currently viewing Koncert grupe Cactus Jack: Banjaluka

Koncert grupe Cactus Jack: Banjaluka

U petak, 29. marta sa početkom u 21:00, u Banjaluci u “Mac Tire” pabu održan je koncert rock grupe Cactus Jack iz Pančeva.

Cactus Jack je rok bend iz Pančeva.

Bend se prvobitno zvao Karamba, a osnovali su ga krajem 1998. godine Stevan Birak (gitara), Miodrag Krudulj (bas gitara), Vladimir Jezdimirović (vokal) i Dušan Gnjidić (bubnjar, bivši član grupe Contraband).

Tokom početka rada bend je uglavnom izvodio muzičke numere iz filmova Quentina Tarantina. Godine 1999. usvojili su svoje današnje ime, Cactus Jack.

Bend je izdao svoj prvi album u februaru 2002. godine godine, pod nazivom DisCover, koji je uključivao pjesme raznih rock izvođača.

Tokom 2002. godine nekoliko su puta nastupili kao predgrupa sastavu Riblja čorba. Bend je 2003. godine objavio EP Grad, koji sadrži tri pjesme — “Grad”, “Godine za plakanje” i “Nekada”, za koju je snimljen i spot. U maju 2003. bend je objavio live album pod nazivom “Deep Purple tribute”. Klavijature je odsvirao novi član benda Zoran Samuilov, a kao gosti muzičari nastupili su Vlada Janković Džet, Miroslav Milatović Vicko i Vladan Vučković Paja. Na koncertu u Beogradu 7. decembra 2003. godine nastupaju kao predgrupa bendu Deep Purple, a nakon toga se posvećuju radu na autorskim pjesmama. Iste 2003. godine bend je nastupio na Exitu i Beogradskom festivalu piva i imao više od 70 koncerata.

2004. godine izdaju svoj prvi studijski album pod nazivom “Natur all”. U oktobru 2005. objavljuju album “Mainscream”, a pjesme na albumu osim hard rocka sadrže i elemente pop žanra.

Početkom 2010. Jezdrimirović napušta bend, a na njegovo mjesto dolazi pjevačica Bojana Racić s kojom se bend okreće pop rock i funk rock zvuku. S Bojanom Racić bend je snimio obrade nekoliko pop pjesama. Bend je 21. decembra 2013. proslavio 15 godina postojanja koncertom u Kulturnom centru Pančevo, a specijalni gost na koncertu bio je Vladimir Jezdimirović.

U aprilu 2015. bend je nastupio u novoj postavi, Stevan Birak na gitari, Miodrag Krudulj na bas gitari, Paja Bogdanović kao vokal, član Karizma Dragan Živković i član grupe Alogia Mladen Gošić na klavijaturama.