You are currently viewing Koncert Vlatka Stefanovskiog Teslić

Koncert Vlatka Stefanovskiog Teslić

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svijetu Vlatko Stefanovski održao je 30.3.2024. sa početkom u 20h, nezaboravni akustični koncert u prepunoj sali Doma Prosvjete u Tesliću u organizaciji Kulturnog centra i Opštinske uprave Teslić.

Stefanovski je pružio Teslićanima jedinstvenu priliku da u intimnoj atmosferi dožive magiju gitare jednog od najistaknutijih virtuoza ovog dijela Evrope.
Publika Teslića imala je čast da čuje najpoznatije izvedbe Stefanovskog u akustičnom aranžmanu, koji nudi potpuno drugačiji pogled na njegovu bogatu muzičku karijeru. Poznati muzički virtuoz uz jedinstvenu fuziju etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne muzike, sinoć je u Tesliću priredio neponovljivo muzičko putovanje za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka.

Vlatko Stefanovski ima karijeru dugu skoro 50 godina, koju je započeo kroz čuvenu grupu “Leb i sol”. Rođen je u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio “Leb i sol”. Sa “Leb i sol” objavio je 13 albuma i nastupao širom svijeta. Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume, radio je muziku za film i pozorište i sarađivao sa brojnim imenima i orkestrima.